Overslaan naar content

Collega's aan het woord

Willemijn en Michelle

Bodine Leermakers, Letselschadespecialist

“Ik ben in 2020 bij DAS begonnen als letselschadespecialist. Een uitdagende tijd, thuiswerken was de norm. Ik kreeg direct veel ruimte en verantwoordelijkheid om mijn werk zo goed mogelijk te doen. DAS gaat uit van het vertrouwen dat je het goed wilt doen.

“Ik heb een jaar door Midden- en Zuid-Amerika gereisd en ben inmiddels weer drie maanden aan het werk in mijn oude letselteam bij DAS. Dat voelt als een warm bad. Ik ben niet voor niets weer bij DAS gaan werken. Het vertrouwen dat ik krijg, vind ik echt heel belangrijk. Ik kreeg ook direct de kans om de opleiding tot NIVRE-expert te volgen.”

Waarom letselschade?

“Tijdens mijn studie heb ik verschillende rechtsgebieden verkend bij de rechtswinkel, op in-housedagen en tijdens stages. Ik wilde mijn juridische vaardigheden inzetten om mensen bij te staan. De letselschadebranche is daar bij uitstek geschikt voor. Je kunt in dit werk echt wat betekenen voor mensen.”

Wat betekent werk voor jou?

“Werk beslaat een heel groot deel van mijn leven. Ik vind het daarom belangrijk dat ik mijn werk echt leuk vind. Dat is een randvoorwaarde. Ik haal veel energie uit de inhoudelijke uitdaging van werk, maar vind het ook belangrijk dat ik iets voor iemand kan en mag betekenen. Ook wil ik onderdeel zijn van een team. Kunnen leren van mensen met meer ervaring om kennis uit te wisselen en met hen te sparren.”

“Omdat werk zo’n groot deel van het leven uitmaakt, wil ik het ook gezellig hebben met collega’s. Met elkaar uitjes ondernemen omdat we het leuk vinden en niet omdat het wordt opgedragen.”

Wat betekent jouw privéleven voor jou?

“Ik zou geen baan willen hebben waarbij ik tachtig uur per week zou moeten werken. Ik koester mijn privétijd daarvoor te veel. Ook al vind ik werk belangrijk, ik werk om te leven en niet andersom. Ik woonde voorheen in Gouda en ging gemiddeld drie dagen per week naar kantoor in Zoetermeer. Datzelfde doe ik nu twee dagen per week vanuit Arnhem. Van DAS krijg ik alle vrijheid om hiermee te experimenteren. Dat geeft ook weer vertrouwen. De enige randvoorwaarde is dat ik mijn werk goed moet doen. Ik zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om op kantoor in Den Bosch te kunnen werken, maar ik vind het nu fijn om in mijn huidige team te blijven werken.”

Hoe zorg je voor de werk-privébalans?

“In de coronatijd was het best lastig om werk en privé goed gescheiden te houden. Gevoelsmatig liep alles toen in elkaar over. Ik werkte aan de keukentafel en dat is ook de plek waar ik eet. Naar kantoor gaan op de momenten dat je dat belangrijk vindt, was toen beperkt. Dat was uitdagend. Nu probeer ik vaste werktijden aan te houden. Het is fijn om dit zelf in de hand te hebben, omdat ik behoefte heb aan regelmaat. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik niet meer werk en ’leef’ op dezelfde plek.”

“We hebben in het team afgesproken dat we op bepaalde momenten met elkaar op kantoor zijn. Dat is zinvol voor het teamgevoel, maar het is ook praktisch. Je merkt dat iedereen zijn persoonlijke voorkeuren heeft. Dat is allemaal prima, zolang de kwaliteit van het werk maar hoog is.”

Wat gebeurt er als jij geen vrijheid en flexibiliteit meer hebt in je werk?

“Ik voel nu het vertrouwen in mij als persoon onder het motto: we gaan ervan uit dat jij het kan, dus bepaal zelf onder welke omstandigheden jij het beste presteert. Dat heb ik bij andere werkgevers weleens anders ervaren. Het gaat mij om het vertrouwen. Ik zou het zeer uitdagend vinden om bijvoorbeeld verplicht weer vijf dagen naar kantoor te gaan. Dat heeft dan enerzijds te maken met een stuk vertrouwen en anderzijds het bewaken van de balans tussen werk en privé.”

Kun je de vijf belangrijkste redenen noemen waarom je bij DAS werkt?

● De verscheidenheid aan type dossiers/zaken en de waarde die ik toevoeg bij klanten.

● De menselijke en persoonlijke benadering (teamgevoel, we doen het samen).

● De kennis en expertise binnen de teams en de kennisdeling onderling.

● De ontwikkelmogelijkheden en diversiteit in cursussen en opleidingen.

● De goede arbeidsvoorwaarden.