Overslaan naar content

Collega's aan het woord

Marissa

Marissa Bolkenbaas, Advocaat personenschade

"Ik ben sinds 2016 werkzaam bij DAS. Destijds gestart als Letselschadespecialist en sinds begin dit jaar begonnen en beëdigd als advocaat personenschade. Dat is niet vanzelf gegaan. Ik heb daar hard voor moeten werken. "

 Mijn carrière is begonnen in de crisis. Het was voor iedereen een zeer uitdagende tijd om aan een baan te komen. Lastig, want ik wilde heel graag aan het werk. Na een tijdje werk onder mijn niveau te hebben gedaan heb ik de stoute schoenen aan getrokken en gesolliciteerd bij een grote verzekeraarvoor een rol waar ik 5 jaar werkervaring voor nodig had. Die rol kreeg ik niet, maar ik werd later wel door een andere tak van de organisatie benaderd voor een rol als gedetacheerde-schadebehandelaar verkeer.

 Ik ben meteen gestart. Door de rol als gedetacheerde-schadebehandelaar heb ik verschillende organisaties van binnen kunnen zien als schadebehandelaar verkeer en mijzelf daarna ontwikkeld als Letselschadespecialist.

 Uiteindelijk heb ik bewust de overstap gemaakt naar loondienst bij één werkgever. Naast de reistijddie mij tegen begon te staan, had ik behoefte aan meer vastigheid. Je weet nooit hoe lang een opdracht duurt en de band die je met collega’s bouwt kan zomaar ophouden. Ik was toe aan een volgende stap.

Van gedetacheerde-schadebehandelaar naar een vaste werkgever

 Ik heb in 2016 een open sollicitatie naar DAS gestuurd. Dat verliep niet helemaal volgens plan qua timing. Toen ik solliciteerde was er geen plek en tegen de tijd dat ik voor een andere werkgever had gekozen en in mijn proeftijd zat belde DAS mij op. De timing was onhandig, maar ik ben blij dat ik toen voor DAS heb gekozen. Het kantoor van Den Bosch zat bij mij in de straat en ik kon de opleiding tot Letselschadespecialist versneld doorlopen vanwege mijn eerdere opgedane ervaring.

Van letsel jurist naar advocaat

Na de opleiding te hebben doorlopen, mocht ik mezelf medior Letselschadespecialist noemen. Ik vond de stap van verkeer naar letsel interessant, omdat ik bij DAS aan de slachtoffer kant klanten mocht bijstaan en de mens centraal kon zetten. Met mijn hulp kan ik echt iets betekenen in het leven van mijn klanten. Ik ben altijd op zoek geweest naar manieren om meer in het veld te zijn dan achter de computer te zitten. Toen er iemand werd gezocht die meer wilde procederen, heb ik mijn hand opgestoken.

Dat procederen deed ik samen met een ervaren advocaat van DAS. Toen ik mijn eerste procedure won wist ik het zeker, dit is wat ik wil! Ik heb veel geduld moeten hebben en hard gewerkt om deze functie binnen DAS te bemachtigen. Ik ben trots op mezelf en DAS dankbaar voor deze kans. Het is niet vanzelfsprekend dat je als 34-jarige moeder van een zoon de kans krijgt om het 3-jarige traject van advocaat te volgen. Dit traject is na mijn beëdiging als advocaat in februari 2023 begonnen.

Was dit een droom?

Een procedure bij de kantonrechter wakkerde een vuurtje aan dat altijd is blijven branden. Op dit moment doe ik hetzelfde werk als toen ik nog jurist was. Nu kan ik echter zelf procederen en moet ik veel bewuster omgaan met gedragsregels en bijvoorbeeld het tuchtrecht. Als ik wil procederen kijk ik samen met mijn patroon naar de mogelijkheden en maken we keuzes, dat is een extra machtsbevoegdheid wat in mijn optiek ook prettig is voor de klant omdat je het dossier niet hoeft over te dragen.

 Hoe is de ondersteuning van DAS tijdens dit gehele traject?

Die ondersteuning is enorm fijn. DAS is als werkgever flexibel in zowel de tijden waarin je werkt als op de plek waar dat gebeurt. Corona heeft wat dat betreft ook veel positief veranderd. Thuiswerken is eerder de regel dan een uitzondering. Natuurlijk binnen bepaalde kaders.

 Daarnaast is de DAS Academy ook een reden geweest om bij een werkgever in dienst te gaan. Als gedetacheerde-schadebehandelaar moest ik zelf op zoek naar cursussen waarvan ik dacht dat ze belangrijk waren. Als young professional zijn de keuzes overweldigend en weet je niet waar je moet beginnen. Via de DAS Academy heb ik ook nu weer een uitgestippeld pad zodat ik me kan focussen op de inhoud en niet op de weg.

 Wat houdt je bij DAS?

  • De flexibiliteit in werken

  • De mogelijkheid om thuis te werken

  • De hoeveelheid vakantiedagen. Met bijkopen heb ik nu 38 dagen

  • Mijn collega’s. Iedereen staat altijd voor elkaar klaar

  • De ontwikkelmogelijkheden en dan met name de opleiding tot advocaat als parttime moeder