Overslaan naar content

Collega's aan het woord

Willemijn en Michelle

Willemijn Drost, Letselschadespecialist:

“Ik werk sinds 2014 bij DAS en heb veel verschillende dossiers behandeld. De laatste drie jaar specialiseer ik me in vermeende medische fouten. Een bewuste keuze. Voor die zaken heb ik een voorkeur. Daar krijg ik de meeste energie van.”

Michelle Korten, Secretaresse Letselschade:

“Ik werk vanaf 2007 bij het secretariaat van DAS en heb een hoop afdelingen ondersteund. De afgelopen acht jaar ben ik, zoals Willemijn het omschrijft, haar steun en toeverlaat op de afdeling Letsel. Van administratieve taken tot het sparren met collega’s. Alles wat we doen staat in het teken van onze klanten.”

Wat maakt het werk zo leuk?

Michelle: “We zijn een hecht team en doen het echt samen. Eén keer per week hebben we teamoverleg. Als iemand zakelijk of privé drukker is dan normaal springt de rest bij. We luisteren naar elkaar en steunen elkaar. Dat is vaak genoeg. Ook is er geen voelbare hiërarchie, krijg ik veel vertrouwen en kan ik mijn werkweek flexibel indelen.

Willemijn: “Het team staat op de eerste plaats. We zijn heel hecht met elkaar, maar in de afgelopen negen jaar heb ik ook afscheid genomen van collega’s. Sommige zijn vrienden geworden. Naast het harde werken hebben we veel lol met elkaar. Net als Michelle ervaar ik geen voelbare hiërarchie en ben ik volledig verantwoordelijk voor mijn werk. Dat vertrouwen is belangrijk. Ik heb een x-aantal dossiers dat ik per jaar afhandel. Hoe en wanneer ik dat doe, bepaal ik zelf. Ik werk vaak drie dagen thuis en één dag op kantoor. Die dag vind ik fijn om binding met elkaar te houden of junioren te ondersteunen.”

De samenwerking met het secretariaat

Willemijn: “Alle dossiers behandel ik samen met Michelle. Ik richt me op het juridische gedeelte en Michelle op de administratieve kant. Het is echt een samenspel om onze klanten goed te helpen Beiden staan we in onze kracht. Zo leer ik ook beter en sneller. Ik kan meer dossiers aan en bijt me vast in de inhoud.”

Michelle: “Wat voor Willemijn geldt, geldt ook voor mij. Ik ben nauw betrokken bij de dossiers en daarom is mijn ontwikkeling groot. Dat maakt het werk een stuk leuker. Ik werk in totaal voor vier verschillende juristen en inmiddels acht jaar voor Willemijn. We hebben aan één woord genoeg, daar ligt onze kracht.”

Waarom is het zo belangrijk om je te focussen op de inhoud?

Willemijn: “Ik ben een dochter van een belangenbehartiger en geboren voor dit vak. Ik vind het leuk en wil de allerbeste zijn voor mijn klanten. Ik ben een vakidioot. Dat krijg ik ook terug van klanten. Zonder het secretariaat zou ik mijn vak niet zo goed kunnen uitvoeren zoals dat ik nu doe.”

Wat zijn de belangrijkste aspecten om bij DAS te blijven?

Michelle: “Het fijnste gevoel is het hebben van vrijheid en vertrouwen. Een teammanager die meedenkt in ontwikkeling en opleiding. We werken hard, de lat ligt hoog, maar we doen het samen en dat voel ik na zoveel jaar nog steeds.”

Willemijn: “DAS is een grote organisatie en we hebben daarom veel diverse dossiers. Ik kan me hier specialiseren, daar ben ik echt heel blij mee. Een mooi voordeel van een rechtsbijstandsverzekeraar is dat klanten geen kosten maken als hun zaak gedekt is. Ik iedereen kan helpen die hulp nodig heeft. Het draait niet alleen om geld, maar vooral om mensen.”